Home » Gronsveld 30 mei

Gronsveld 30 mei

Limburg Wine Trail Gronsveld

Programma 10-15:00

10:00 Ontvangst Wijndomein Riesenberg

10:15 Start Trailrun (14,8km)

12:30 Einde Trailrun 

12:30-13:30 Proeverij Limburgse wijn

13:30 Einde programma

Opzet

We lopen een trailrun langs de mooie wijngaarden van en naar Gronsveld. We passeren wijngaarden in Cadier en Keer en Bemelen. Onderweg krijgen we prachtige paden en vergezichten als beloning. De afstand bedraagt rond de 14,8km en we zullen ruim 2,5 uur onderweg zijn. Waarom zo lang? Omdat we op meerdere plekken (wijngaarden) halt houden en daar verhalen te horen krijgen over de wijngaard, maar ook de geschiedenis van de Limburgse wijnbouw, de ontwikkeling en toekomst en de kansen en bedreigingen in de wijngaard.

Na de trailrun gaan we 3 top Limburgse wijnen proeven, zodat we op een gezellige manier de Limburg Wine Trail afsluiten. Hier zullen we ook een kleine plank met hapjes presenteren. Dit zal gebeuren bij wijngoed Riesenberg in Gronsveld. We worden ontvangen door Maurice Warnier (Vinteur). Deze gastvrije vinoloog is tevens een van de mede eigenaren van wijngoed Riesenberg. 

Loopniveau

Het parcours is uitdagend te noemen, zoals je van trailrunning kunt verwachten. Als je op de weg 10km in een uur kunt volbrengen, dan ga je dit makkelijk aankunnen. Neem daarbij dat we onderweg op meerdere punten (zeker bij wijngaarden) zullen halt houden. Maar onderschat ruim 15km in het Limburgse heuvelland niet. 

Aanmelden en kosten 

Inschrijven kun je via de contactpagina en je krijgt dan een mail met alle informatie. De kosten voor de begeleide Limburg Wine Trail zijn €35. Hierin zit inclusief een proeverij van 4 Limburgse wijnen, waarvan 3 na afloop.  Maximaal aantal deelnemers 20